‹ Zoekresultaten

Oude Delft 88

Plaats
DELFT
Slaapkamers
5
Oppervlakte
335 m²
Bouwjaar
1600
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 1.795.000,- kosten koper

Beschrijving

Unieke kans aan het Oude Delft voor beleggers of ondernemers in de horecabranche!

Dit rijksmonument uit de 17e eeuw met schilddak en brede lijstgevel is al door menig Delftenaar bezocht. In dit historische pand is namelijk het bekende Italiaans restaurant Pizzeria Da Salvatore gevestigd, een waar begrip in Delft. In het bovenhuis zijn er twee appartementen gerealiseerd. Na tientallen jaren van succesvolle exploitatie gaat de huidige eigenaar met pensioen en heeft hij besloten de exploitatie en het vastgoed te koop aan te bieden.

Het pand is gevestigd op één van de mooiste plekjes van Delft. Met het station en een groot aantal voorzieningen en attracties op een steenworp afstand, is het niet gek dat het Oude Delft tot één van de meest gewilde locaties in de stad behoort. In de Gouden Eeuw was deze locatie een populaire woonplaats voor vermogende kooplieden. Aan het Oude Delft bevinden zich dan ook veel herenhuizen, die vaak de status van rijksmonument hebben.

Het restaurant en de twee bovengelegen appartementen worden gezamenlijk te koop aangeboden door Marloes Makelaars en Klaassen Horecamakelaardij. Het restaurant en de appartementen zijn vrij van huur en gebruik.

HET WOONHUIS:
Indeling:
Begane grond: Aparte entree via poort naast entree van restaurant. Voordeur. Hal. Trapopgang naar bovengelegen appartementen.

1e etage:
Toegang tot 1e appartement. Hal. Ruime woonkamer v.v. parketvloer en open haard aan de voorzijde van het appartement. Slaapkamer aan de voorzijde, toegankelijk via woonkamer. Keuken met kookplaat, afzuigkap, vaatwasser (losstaand) en opstelplaats wasmachine. Tweede slaapkamer met vaste kasten, openslaande deuren naar het dakterras én een aangrenzende badkamer v.v. douche, wastafel en toilet. Tweede badkamer met hoekbad, douche en toilet. Derde slaapkamer aan de achterzijde.

2e etage:
Toegang tot 2e appartement v.v. een sfeervol spantenplafond. Royale woonkamer met vloerbedekking en een open keuken v.v. gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. Ruime slaapkamer aan de voorzijde. Badkamer met groot dakraam v.v. ligbad, wastafel, toilet en opstelplaats wasmachine. Tweede slaapkamer aan de achterzijde.

Totale oppervlakte woonhuis: ca. 180m2

HET BEDRIJF:
Het restaurant is al geruime tijd een begrip in Delft en onderscheidt zich niet alleen door het prachtige pand, maar ook op het gebied van service, ambiance en een uitgebreide wijnkaart.

De keuken is voorzien van een Napolitaanse houtgestookte steenoven die de gasten voorziet van een ruim assortiment aan pizza´s. Naast pizza kan de gast een keuze maken uit een verscheidenheid aan warme en koude antipasti, salades en vis- en vleesgerechten. Kwaliteit staat hoog in het vaandel.

De huidige omzet en winstgevendheid is hoog. Toch zijn er diverse mogelijkheden voor omzetuitbreiding, bijvoorbeeld door het draaien van lunch of bezorgen. Een financiële inzage is opvraagbaar bij de horecamakelaar.

Totale oppervlakte horecabedrijf: ca. 155m²
Voor publiek toegankelijk vloeroppervlak, conform exploitatievergunning: ca. 60m²

Daarnaast beschikt het restaurant over een zonnig terras. De vergunning hiervan ligt ter inzage bij de horecamakelaar.

PARKEREN
Het bedrijf is verassend genoeg uitstekend per auto bereikbaar. Men kan parkeren bij de Phoenixgarage waarna het nog enkele minuten lopen is naar het restaurant.

VERPLICHTINGEN
Er zijn geen verplichtingen aan leveranciers of derden. Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig. Het bedrijf past in het huidige bestemmingsplan. De nieuwe ondernemer dient de vergunningen op eigen naam te stellen en dat zijn exploitatie in het bestemmingsplan past. De gehele inventaris is eigendom van de verkoper. Er hoeft bij verkoop geen personeel mee overgenomen te worden.

OPENINGSTIJDEN
Vanuit de huidige vergunning mag het bedrijf 7 dagen per week exploiteren van 12:00 tot 01:00 uur.

Er is toestemming voor het bezorgen van pizza’s met de auto of brommer tot 22:00 uur. De huidige exploitant maakt hier geen gebruik van.

Afhalen is conform de exploitatievergunning mogelijk tot 22:30 uur.

OFFERTE
Nadrukkelijk wordt vermeld dat bovenstaande objectinformatie niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Indien u een aanbieding of offerte wenst kan Marloes Makelaars of Klaassen Horecamakelaardij deze, in overleg met en na goedkeuring door opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen. Deze objectinformatie geldt als uitnodiging om in onderhandeling te treden. Een transactie kan pas dan tot stand komen nadat eigenaar schriftelijk hiervoor haar goedkeuring heeft verleend.

AANSPRAKELIJKHEID
Alle informatie is geheel vrijblijvend en uitsluitend voor geadresseerde bestemd. Alle gegevens zijn met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard behoudens voor zover de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheids-verzekering in voorkomend geval aanspraak op een uitkering geeft.

BIJZONDERHEDEN GEHELE OBJECT:
– Totale oppervlakte ca. 335m2 (begane grond ca. 155m2, het woonhuis totaal ca. 180m2);
– Oppervlakte kelder ca. 40m2;
– Oppervlakte vliering boven poort ca. 11m2;
– Dak compleet vernieuwd en geïsoleerd in 2021;
– Vier nieuwe Velux dakramen 2021, deels elektrisch te bedienen;
– Voor-, achter- en zijgevel opnieuw gevoegd in 2021;
– Object wordt vrij van huur en gebruik opgeleverd;
– Bouwjaar ca. 1600;
– Het betreft hier een rijksmonument, een energielabel is derhalve niet verplicht;
– In de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule opgenomen;
– Grotendeels v.v. dubbel glas;
– CV-combiketel (ATAG, 2021);
– Bestemming: gemengd – creatief grachtengebied (u dient zelf de gewenste bestemming te controleren bij de gemeente);
– Oplevering in overleg.